БОРОПЛЮС

Борне добриво з високою концентрацією та ідеальною розчинністю

Застосовується для обробки винограду, груш, яблунь, буряків, соняшнику, сої, ріпаку, моркви, томатів, капусти, полуниці, троянди та інших плодових дерев, овочевих і декоративних культур. Бор необхідний для нормального утворення пилку та формування зав’язей.

.Дефіцит бору гальмує розвиток генеративних органів, пагони відмирають, цукровий буряк починає хворіти на гнилизну сердечка. Бор забезпечує синтез урацилу та фенольний обмін. Сприяє розвитку генеративних органів та допомагає рослині засвоювати мінеральні речовини. Також бор пришвидшує рух вуглеводів. Бор – один з мікроелементів, які найбільше впливають на якість врожаю. Дводольні рослини поглинають в 10 разів більше бору, аніж однодольні. Найбільше його міститься у м’якоті плодів. Брак бору збільшується при вапнуванні.

Типові симптоми нестачі бору: у картоплі пригнічується точка росту, затримується ріст рослин, відстані між вузлами скорочуються, листки стають ламкими; суцвіття у цвітної капусти темніють, у стеблі може виникати дупло; у коренеплодів розвивається гниль сердечка; у томатів точка росту стебла темніє, нові листки починають рости у нижній частині стебла, на плодах можуть виникати бурі плями; листки плодових дерев на верхівці пагона забарвлюються у сірий колір, морщаться і стають ламкими, також спостерігається активний рістпазухових бруньок, може розвиватися некроз м’якоті плодів.

На відміну від інших мікроелементів, бор легко вимивається з грунтів. Доступність бору для рослин також залежить від кислотності грунту: при рН<5 бор вимивається, а при рН>7,5 – абсорбується.

Найбільш ефективним способом внесення бору є позакореневе підживлення, коли добриво потрапляє безпосередньо на листя і практично повністю засвоюється рослиною

Застосування Бороплюс сприяє поліпшенню товарного вигляду кінцевої продукції, збільшенню врожайності, якості та лежкості продукції.

Склад BOROPLUS: бор (В) – 11,0%.

Порядок застосування: Застосовується на всіх культурах листковим підживленням до, під час та після цвітіння, а також перед входженням рослин у зиму.

Норма витрати: 50-100 мл на 100 л води для плодових дерев, 0,5-1 л на 1 га для польових культур.

Фасовка: 1 л; 5 л.