Азот (N)

Фізичні та хімічні властивості: На частку органічного азоту припадає 50-75% загального розчиненого у воді азоту. Концентрація органічного азоту схильна до значних сезонних змін із загальною тенденцією до збільшення в вегетаційний період (1.5-2.0 мг / дм3) і зменшення в період льодоставу (0.2-0.5 мг / дм3).

Опис: Під “органічним азотом” розуміють азот, що входить до складу органічних речовин, таких, як протеїни і протеїди, поліпептиди (високомолекулярні сполуки), амінокислоти, аміни, аміди, сечовина (низькомолекулярні з’єднання).

Значна частина азотовмісних органічних сполук надходить у природні води в процесі відмирання організмів, головним чином фітопланктону, і розпаду їх клітин. Концентрація цих з’єднань визначається біомасою гідробіонтів і швидкістю зазначених процесів. Іншим важливим джерелом азотовмісних органічних речовин є прижиттєві їх виділення водними організмами. До числа істотних джерел азотовмісних сполук відносяться також атмосферні опади, в яких концентрація азотовмісних органічних речовин близька до спостерігається в поверхневих водах. Значне підвищення концентрації цих сполук нерідко пов’язане з надходженням у водні об’єкти промислових, сільськогосподарських і господарсько-побутових стічних вод.

Інструкція по застосуванню органічного азоту
Згідно поширеній практиці, інструкції по застосуванню тієї чи іншої речовини розробляються відповідно до препаратів, що містять цю речовину.

    Показано 1–24 із 30